< til forsiden

Anmeldelser af kvartetten:

Sydsvenskan d. 5. februar 2015:

"En genomtänkt Sinatrakonsert där stråkkvartetten tog priset.

Konsertens verkliga överraskningsnjutning var den dansk-svenska stråkkvartet Krogerkvartetten... Stråkkvartetten lyfte i stort set allt den medverkade i gennom sitt temperamentsfulla och dynamiska spel... med insmugna blå toner och gott sväng"

Viborg Stifts Folkeblad d. 15. august 2011:

" Sjældent har man hørt noget så velgørende og forløsende. Forrygende. Publikum sprang op af stolene."

Ole Josephsen, Musikanmelder, Espergærde Avis 26/1 2011:

"I sin a-mol kvartet, opus 56,2, har Brahms samlet alt, hvad man kan ønske sig i et musikværk...og de fire unge musikere gik til opgaven med følsomhed og intensitet. Ikke et strøg sad forkert, og den umiddelbare spilleglæde var åbenbar... fire topklassemusikere, der har fundet sammen -og har fundet melodien".

Fredericia Dagblad 26. marts 2010:

"Store Kvartetkunst i Tøjhusmuseet... et brag af en vellykket udførelse af Carl Nielsens f-mol kvartet. Stor, stor kunst".

DR P2 Prisen 2009 -juryens begrundelse 25. september 2009:

"Lyt til Nyt Prisen 2009 går til Kroger Kvartetten for deres indspilning af Per Nørgårds Strygekvartetter 7, 8, 9 og 10.
Cd'en er blevet til i tæt dialog mellem den unge kvartet og Per Nørgård, der ofte mødte op i øvelokalet med nyskrevne nodeark. I en inspirerende fælles proces udviklede flere af værkerne sig undervejs, og Kroger Kvartetten er trængt dybt ned i Per Nørgårds musikalske univers.

Musikkens organiske karakter, der afspejler naturens kredsløb, cellernes cyklus og selve det at være et menneske, er blevet en del af de fire strygeres fælles sprog. Det har resulteret i en uafviselig stærk indspilning, hvor unge musikere løfter en sofistikeret og vanskelig musik op på et hidtil uhørt niveau.

Kroger Kvartettens indspilninger af Per Nørgårds Strygekvartetter 7-10 står nu som reference for andre, og sætter ny standard for fremtidige indspilninger af Per Nørgårds Strygekvartetter".

Berlingske Tidende 17. juni 2008: 6 stjerner
Pladen er guld i sig selv, et mesterværk som helhed. Det er fem kvarters abstrakte lydskulpturer anno altid... En sikker kandidat til titlen som årets udgivelse.

Kristeligt Dagblad 23.juli 2008
Denne cd bliver en fremtidig klassiker, en af dem, man vil tale om, referere til og konstant holde op som standarden inden for de pågældende værker. De beviser, at de hører til de bedst spillende kvartetter overhovedet.  Resultatet er en af de mest gennemarbejdede cd-udgivelser meget længe: For det første spilles der teknisk perfekt, og den tætte, kompakte musik... fremstår komplet gennemlyst.

Politiken d. 15.juli 2008: 5 Hjerter
Kroger Kvartetten laver normsættende indspilning. Det er tordnende præcist, og musikken fortjener det. Cden fra Kroger Kvartetten er definitivt vellykket..

Telegraph 14. juni 2008
The Kroger Quartet, which has worked extensively with the composer, ably brings out the music s sense of spontaneity and close dialogue, even argument, between the four instruments

Optakt d. 5 august 2008
Kroger Kvartetten må have lagt et enormt arbejde i denne indspilning. Ikke alene kræver det ekstrem kontrol af rytmer og intonation at realisere partiturene. Musikken skal også leve fuldstændigt frit. Og det er netop det der lykkes så overvældende godt på denne cd.

Bornholms Tidende 3/5 2008
Overordnet havde udsættelsen en egen magisk saftspændthed, som knapt udsprungne bøgetræer, musikerne var tændte, og de var liflige guider til at give denne lille flok en række nye indsigter i Nielsens lystspillede overdådighed af en strygekvartet hvori hver eneste tone fik sit eget liv og udtryk.

Politiken 15/7 2007
Til den nye ende af aftenens retroperspektive fødselsdagsfejring hørte også den ensatsede strygekvartet Høsttidløs, skrevet til og opført af en fokuseret Kroger Kvartet, som med sleben, klangskøn vemod fik musikken til at fange titlens uhåndgribelige lyrik, lige indtil buerne, stadig svagere, dansede i den tomme luft.

Viborg Stifts Folkeblad 2006
Kroger spiller på utroligt højt internationalt niveau. De fyrede den a som man siger på moderne dansk, men udviste samtidig en perfektionistisk kontrol og sans for musikkens detaljer.

The Independent, London 2005
... But the most powerful premieres of the weekend were heard with the Kroger String Quartet's concert

Berlingske 2005
En lille molblomst foldede sig ud. ... Per Nørgårds nye strygekvartet er opkaldt efter en blomst. Den første opførelse lignede en helt lille sensation

Jyllandsposten 2005
Sammen med fire unge begavede musikere har Per Nørgård skabt en strygekvartet, der peger fremad

Århus Stiftstidende 2004
Hvad sker der her?, tænkte man, da det nærmest fra første tone stod klart, at de unge musikere spillede den 100 år gamle musik, som var den deres egen! Man må sige at Debussys musikalske univers, hans klange og kompositionsteknik ramte plet hos disse unge... Der blev spillet med imponerende attack, meget rask allegro molto og synlig glæde ved det ekvilibristiske: Generøs bravour! Hele koncerten: En god, varm oplevelse med festlig kehraus.

Politiken 2003
Musikken strømmede, svajede, sukkede og legede med overraskende energi, delikatesse og følsom klangfantasi, ikke bare dygtigt men forelsket."

Kristeligt Dagblad 2001
Der var nerve i spillet og intensitet i de skiftende musikalske udfald.

Berlingske Tidende 2001
Ung Kvartet imponerede

Bornholms Tidende 2001
En utrolig vitalitet, engagement og stort klangligt overskud. En samlet, stor præstation... En stærk aften."

Politiken 2000
De spiller sammen med en stor og velbegrundet gensidig tillid... Opførelsen lød af dyb fortrolighed med værket. Vanskelige detaljer som hyppigt skiftende tempi, ciseleret dynamik og delikat gennembrudt arbejde faldt selvfølgeligt på plads.